Belföld

Csak a terveztetés 312 milliót visz el az MTK új sportudvaránál

A Sorsok Háza mellett alakítják ki, az egykori Józsefvárosi Pályaudvar területén.

312 millió forintért végzi el az Építész Stúdió Ingatlan Kft.  az MTK-nak a Józsefvárosi Sportpálya Udvar (a volt Józsefvárosi Pályaudvar jelenleg funkció nélküli területén történő) fejlesztéséhez szükséges létesítmények építési engedélyezési tervezését. A cég készíti a részletes kiviteli és megvalósulási tervdokumentációkat is a közbeszerzési hirdetmény szerint.

Az Építészfórum korábbi cikke szerint a terület felújításával lehetségessé válhat a 2019. évben sorra kerülő Maccabi Európa Játékok infrastrukturális igényeinek biztosítása, illetve a játékot követően a tér integrálása a városszövetbe.

Budapest rendezi Európa legnagyobb zsidó sporteseményét
2019-ben Magyarországra látogat a Maccabi Európa Játékok.

A Józsefvárosi Pályaudvart hosszú agónia után 2005-ben zárták be, helyére a Sorsok Házát építették fel 7,5 milliárd forintért, a múzeum a holokauszt áldozatainak és az embermentőknek állít emléket. Az épület évek óta üresen áll, a legfrissebb hírek szerint azonban hamarosan fogadhatja a látogatókat.

Korábban a Józsefvárosi Pályaudvarról indultak személyvonatok Kunszentmiklós-Tass, Kelebia, valamint Újszász-Szolnok-Lőkösháza irányába is, az állomás a MÁV egyik teherszállítási központja volt Budapesten. A Budapest szívében lévő logisztikai központ nem illett a Józsefváros egyik legjobban hasznosítható területébe, a hatalmas teherautók zavarták a környék nyugalmát. A MÁV a soroksári logisztikai központ megnyitásával oda helyezte át a teherszállítási centrumot, az utasforgalmat pedig a közeli Keleti pályaudvarra irányították át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik