Belföld választás 2018
Fotó: Marjai János / 24.hu

Walshe a jövő miatt tartja fontosnak a választási csalások felderítését

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 05. 17. 15:21

A nemzetközi vizsgálat ír vezetője szerint furcsa sémák rajzolódtak ki egyes választókörökben. Szeptemberre ígér eredményt.

A Független Hírügynökségnek a szerdán elindított nemzetközi kampány ír vezetője, Garvan Walshe azt mondja, a nemzeti demagógok Európa-szerte veszélyt jelentenek, Magyarország azért került a célkeresztjükbe, mert a mostani választásnál számos bizonyítható-bizonyított csalásra derült fény. Ők is találtak furcsaságokat.

Az egyes szavazókörök eredményeit alaposabban megvizsgálva nagyon furcsa sémák rajzolódtak ki.

Ezekről addig nem mond többet, míg nem lesznek  a bizonyítékaik atombiztosak.

Most a munka kezdetén vannak, több emberre, nagyobb kapacitásra van szükségük. Egyelőre önkéntes tagjaik vannak Nagy-Britanniában, Belgiumban, Magyarországon. Azért indítottak közösségi adománygyűjtést, hogy profi nemzetközi csapat nyomozhasson egy olyan ügyben, amely egész Európának fontos.

 

Itt nincs kelet-nyugati különbség, a nacionalizmus erősödése bárhol megtörténhet.

Tudják, munkájuknak nem lesz közjogi következménye, de ők nem a múltért, hanem a jövőért dolgoznak. 

Garvan Walshe hisz abban, munkájuk hat a magyar kormányra és arra, más kormányok hogy bánnak a magyarral. Reméli, a következő választásokat tisztább körülmények között tartják, mert ez nemcsak a magyaroknak fontos, hanem az európaiaknak is.

Az első eredményeket szeptemberre ígéri, de sok múlik azon, kik és hányan állnak mögéjük.

Konkrét neveket nem árul el, de nem titkolja, brüsszeli, transzatlanti kapcsolatai révén máris vannak befolyásos támogatóik.

Nagyon reméli, hogy az Orbán-kormány támogatja vizsgálataikat, hiszen a megosztott országnak megnyugtató lenne, ha feketén-fehéren kiderülne, minden rendben ment. Sajnos a jelek nem ebbe az irányba mutatnak, a kormány nem úgy viselkedik, mintha nem lenne félnivalója – teszi hozzá.

MTI Fotó: Kallos Bea
Választási csalás? Csak óvatosan
Az ellenzék rosszabbul szerepelt ott, ahol nem volt ellenzéki delegált a szavazókörben, és ott, ahol nagy volt az érvénytelen szavazatok aránya. Ebből sem következik azonban rendszerszintű csalás.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.