Belföld

A somogyi nagyi is beszállt a marihuána üzletbe

Marihuanaultetveny(960x640).jpg (Array)
Marihuanaultetveny(960x640).jpg (Array)
Családi vállalkozásként termesztették, árulták, nem akart kimaradni.

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádol egy férfit, az élettársát és annak két fiát, illetve az élettárs édesanyját.

Három éven át palántázták, nevelték, porciózták, árulták a marihuánát.

A család 2015-től többször vett Ausztriában kendermagot, amit 2017 őszéig a férfi házának kertjében az élettárssal elültettek, közösen gondoztak. A betakarítás után a férfi kimérte a kábítószer adagokat, élettársa két fia pedig árulta az ismerősöknek.

Az üzletbe később beszállt a nagymama is. Ő a drog tárolásában, nyilvántartásában és a befolyt pénz kezelésében vett részt. A két fiú 1000,- Ft/g áron jutott a kábítószerhez, amit 1.500-2.000,- Ft/g áron adtak tovább.

A jelentős mennyiségű, mintegy 130 tő kender eladásából a családtagok – a nagymama kivételével – fejenként 4,5 millió forinthoz jutottak 2015-ben és 2016-ben. 

Az ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi, az  élettárs és a két fiú ellen végrehajtandó fegyházbüntetés, a szabadlábon lévő nagymamával szemben felfüggesztett börtön kiszabását és a kábítószer eladásából származó vagyon, a kábítószer termesztéséhez használt eszközök elkobzását indítványozta.

Kiemelt képünk illusztráció:  Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik