Belföld

Toroczkai: Márki-Zay Pétert csak a hatalomvágy motiválja

A szombati tisztújító kongresszus óta nagyon keserű hangulatban vagyok a párt jövőjét illetően, őszintén aggódom a Jobbikért – mondta Toroczkai László a promenad.hu-nak adott interjújában.

Ásotthalom polgármestere Sneider Tamással szemben maradt alul a Jobbik elnöki címéért, ekkor azt mondta, nem érezte egyenlőnek a feltételeket, és ha a pálya nem lejtett volna, akkor más eredmények születhettek volna. Nem kíván más tisztséget vállalni a Jobbikban, polgármesteri székét azonban megtartja.

Nem gondolja, hogy háttérbe kellene vonulnia, azt mondja, többször próbált felhagyni a nagypolitikával, de nem ment, úgyhogy feladta ezt a kísérletet. Azt állítja, a tagság többsége egyébként mögötte van.

Súlyos döntések vannak készülőben. Minimum valamilyen platformban gondolkodunk a Jobbikon belül, de könnyen megeshet, hogy egy új és önálló mozgalmat alakítunk, hiszen a tagság többségének határozott igénye van erre.

Toroczkai elmondta, az első pillanattól kezdve nem szimpatikus számára, amit Márki-Zay Péter csinál.

Nemcsak az nem tetszik, hogy közelebb áll Botkához, mint a Jobbikhoz, miközben keresztény és nemzeti embernek mondják, de azt is visszásnak tartom, hogy megválasztott vezetőként nem a települése ügyeivel kezdett el foglalkozni.

Hozzátette, szerinte Márki-Zayt opportunizmus és „színtelen, szagtalan semmi” lengi körül, és csak arra tud gondolni, hogy az ilyen embert kizárólag a hatalomvágy motiválja.

Ha azt látom, hogy egy politikus teljesen üres, még semmit sem tett le az asztalra – mert mit valósított meg ő, mint közszereplő a magyar haza szolgálatában? –, ráadásul nem rendelkezik szilárd eszmei alappal, akkor kénytelen vagyok a politikai élet hullarablói közé sorolni.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik