Belföld

Szájer: Orbánra mindenki odafigyel Európában, lényeges vita nincs a szava nélkül

Szájer József (szájer józsef, )
Szájer József (szájer józsef, )
A Fidesz-KDNP politikusa szerint az uniós források elvételéről szóló fenyegetések a levegőben lógnak, sok alapjuk nincsen.

A Magyar Időknek adott interjút Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselője. A politikus nem tart attól, hogy csökkenthetik az európai eszmével ellentétes politikát folytató országok támogatását. Szerinte ez egy régóta lebegő fenyegetés, azonban a különböző források elosztásának azonban megvan a rendje, ami nem ideológiákra, hanem szigorú költségvetési szabályokra épül.

 Ma Európában lényeges vita a mi miniszterelnökünk véleményének meghallgatása nélkül nincsen, rá mindenki odafigyel. A kontinens vezető politikusai között a német kancellár és a francia elnök – Merkel és Macron – mellett mindjárt harmadikként Orbán Viktor neve merül fel, amit az ország mérete nem indokolna

– hangsúlyozta Szájer József a Fidesz kétharmados győzelmének üzenetével kapcsolatban.

A politikus úgy látja, hogy a jövő tavaszra kiír európai parlamenti választások a bevándorlás témája mentén dőlnek majd el.

Több nemzeti voksolás volt már 2015 óta, ezek iránya egyértelmű, az emberek egyre inkább fellázadnak a politikai korrektség szájkosara és az eddigi életformáinkat veszélyeztető külső veszélyekkel szembeni politikai tétlenség ellen

-tette hozzá. Szájer magyarázata szerint az unió ott van és lehet szerepe, ahol közös erőre van szükség, például az olyan multinacionális válallatokkal való hadakozásban, mint a Google, a Facebook vagy a Microsoft, akik az egyéni, tagállami ellenállását éesöpörnék. Egyébként:

Ha Brüsszelből irányítanák mondjuk a déli határvédelmet, vagy ott mondhatnák meg azt, hogy ki élhet velünk, jól tudjuk, hol tartanánk. Mi tudjuk itt helyben, mit kell tenni, ám eddig azt láttuk, hogy Brüsszelben az ideológiák gyakran eltérítik a cselekvést a helyes irányból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik