Belföld
Szeged, 2018. április 4.
Czeglédy Csaba (k) a Szegedi Járásbíróság folyosóján érkezik ügyvédjével, Hankó-Faragó Miklóssal (b) 2018. április 4-én. A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta előzetes letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság március 2-án felfüggesztette, aznap este ismét őrizetbe vették, majd a bíróság harminc napra elrendelte előzetes letartóztatását.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Czeglédy ügy: Újabb három ember kerülhet előzetesbe

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 05. 16. 10:20

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy a Dr. Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben újabb három személy előzetes letartóztatását rendelje el.

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya előtt folyamatban levő büntetőeljárásban a hétfői napon négy személy őrizetbe vételét rendelte el a nyomozó hatóság többek között a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán. Az őrizetbe vételt követően foganatosított gyanúsítottkénti kihallgatások után, a Csongrád Megyei Főügyészség a nyomozó hatóság előterjesztésére három személy vonatkozásában indítványozta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelését.

Valamennyien a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. alkalmazottai voltak, és valamennyien az iskolaszövetkezetek tényleges irányításában is részt vettek, amellyel összefüggésben általános forgalmi adó adónemben, valamint a munkáltatáshoz kapcsolódó közterhek tekintetében mintegy 6.253.000.000.-Ft vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Mindhárom gyanúsított a megalapozott gyanú szerint a 2011. és 2017. év közötti időszakban nyújtott segítséget a bűnszervezet bűncselekményt megvalósító magatartásához.

A főügyészség álláspontja szerint a megalapozott gyanún túlmenően az előzetes letartóztatás különös okai, így az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, ezért indítványt tett vonatkozásukban az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A hétfőn őrizetbe vett negyedik gyanúsított tekintetében, a gyanúsítottkénti kihallgatást követően az őrizetbe vételt a főügyészség megszüntette, mivel annak törvényi okai a továbbiakban már nem álltak fenn, és indítványt tett lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére.

Az ügyészi indítványokról a mai napon fog dönteni a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója.

Kiemelt kép: Rosta Tibor / MTI 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.