Belföld

Családja megélhetésére, hitelére költötte a nevelőotthonban lévők kajapénzét egy asszony

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 05. 16. 11:56

Egy nő több évtizede dolgozott az egyik állami fenntartású nevelőotthonban, majd pedig kormányzati szolgálati viszonyban a jogutód intézménynél, ahol könyvelőként, majd 2013. évtől kezdve pénzügyi referensként dolgozott.

Az asszony feladata volt az intézményben megállapított étkezési térítési díjak nyilvántartása, a bizonylatok kiállítása és megőrzése, valamint a dolgozók, és az intézményben élő utógondozottak étkezési díjainak beszedése, és befizetése az erre célra nyitott intézményi számlára.

A vádlott 2013. január 1-jétől kezdődően 2016. december 31. napjáig terjedő időszakban is havonta eleget tett ennek, azonban csak a pénz töredékét, 1.240.864,- forintot fizette be a számlára, a további, közel 4 millió forintot rendszeresen magához vette, és azt a saját és családja megélhetésére, hitelei törlesztésére fordította.

A vádlott által a sértettnek okozott kár nem térült meg, az intézmény képviselője polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt, továbbá arra, hogy a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt a járásbíróság érdemben bírálja el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.