Belföld

Késelés és lövöldözés a fővárosi Erzsébet körúton – több év börtönt is kaphatnak a felfegyverkezett fiatalok

A vádirat szerint a két fiatal tavaly augusztus 23-án az esti órákban barátnőikkel szórakozni indult. Éjfél körül a lányok elváltak barátaiktól és elindultak cigarettát vásárolni. A Teréz körúton, az Oktogon közelében összetalálkoztak egy négyfős társasággal – amelynek tagja volt a későbbi sértett is -, akikkel ismeretlen okból szóváltásba keveredtek. Ennek során az ittas állapotban lévő későbbi sértett az egyik lánynak lekevert egy pofont.

A két lány visszafutott az autójuk mellett várakozó vádlottakhoz és elpanaszolták, hogy mi történt velük. Ezt hallva, mindannyian beültek az autóba és elindultak, hogy megkeressék és kérdőre vonják a fenti társaságot a történtek miatt.

Az Erzsébet körúton haladva meglátták a járdán sétáló fiatalokat. Ekkor a négyfős társaság mellett hirtelen fékezéssel megálltak, majd a 22 éves férfi magához vette az autóban tartott kb. 40-50 centiméteres viperáját, azzal a gépkocsiból kiszállt, majd azt kicsapta és gyors léptekkel megindult a társaság felé, miközben hangos szóval kérte számon rajtuk a történteket.

Fiatal társa ugyancsak kiszállt az autóból, a kezében egy kihajtható pengéjű késsel, és ő is a sértett és társasága felé indult. Az idősebbik vádlott, amikor a sértetthez ért, őt több alkalommal lábon ütötte a viperával, amitől a sértett lába megrogyott. A sértett ekkor védekezésül a ruházatából egy gáz-riasztó pisztolyt vett elő és azzal közvetlen közelről, legalább két alkalommal az őt támadó vádlottra lőtt, akinek az egyik lövés eltalálta az arcát. Ennek hatására a vádlott felhagyott a bántalmazással, és átszaladt az út túloldalára.

A sértett menekülni próbált, azonban őt a fiatalkorú vádlott utolérte, a járdán földre teperte, és a kezében tartott késsel háromszor háton szúrta.Ezt látva társai a sértett segítségére siettek, hogy a további bántalmazását megakadályozzák. Ekkor a fiatalkorú is elfutott a helyszínről. Az elkövetők az autójukkal elhajtottak a helyszínről, nem sokkal később azonban a rendőrök elfogták és előállították őket. A sértettet ezután társai még hazakísérték, majd hozzátartozója hívta a mentőket. Az általa elszenvedett szúrt sérülések életveszélyesek voltak.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, felnőtt társával szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette a vád.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik