Belföld

Az agrárminiszter-jelölt szerint úgy kerülhetett be a sertéspestis Hevesbe, hogy egy migráns eldobott egy szendvicset

Mi másért hívnák afrikai sertéspestisnek a kórt?

Az agrárium területén a munkaerőhiány csökkentésére, a mezőgazdaság fehéredésének további elősegítésére, az öntözött területek nagyságának a növelésére, a feldolgozási kapacitások bővítésére lenne szükség – egyebek mellett ezeket mondta Nagy István agrárminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén hétfőn, Budapesten.

Az Index beszámolója szerint Nagy egy egészen érdekes és eddig rejtve maradt összefüggésre is felhívta a figyelmet. Szerinte ugyanis az afrikai sertéspestis úgy kerülhetett be Heves megyébe, hogy egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megtalált egy vaddisznó, amely így megbetegedett. Elméletét szakmai érvekkel nem támasztotta alá. Akit esetleg tényleg érdekel a betegség, az itt olvashat róla:

Hello, röfik: veszélyben a teljes magyar sertésállomány
Több jel utal arra, hogy a sertéspestis régebben megjelent Magyarországon, noha a hatóság tagadja ezt. Ám nehezen elképzelhető, hogy a betegség megállt a magyar határnál. Az, hogy eddig nem volt regisztrált eset a Fidesz-közeli vállalkozóknak is jól jött.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik