Belföld

Ipari mennyiségben termelték és terítették a marihuánát és a hasist – videók a budapesti elfogásról

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. István és társai ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2018 januárjától elfogásáig bűntársaival, M. Istvánnal, M. Lászlóval és M. Norberttel Budapest-szerte árult drogot.

A nyomozók a TEK közreműködésével egy testépítő teremben elfogták H. Istvánt, aki a bűnözői csoportot irányította. Az ő utasítására ment M. László május 8-án M. István budapesti tartózkodási helyére – ahol a kábítószert deponálták – és továbbértékesítés céljából átvette a később lefoglalt 400 gramm marihuánát.

A nyomozók házkutatást tartottak M. István XVIII. kerületi tartózkodási helyén, ahol 700 gramm hasist és 2 kilogramm marihuánát foglaltak le. A rendőrök az épület padlásterében egy 53 tőből álló professzionálisan kiépített marihuána-ültetvényt találtak, valamint a kábítószer termesztéséhez, illetve porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le. A férfi inárcsi házában megtartott házkutatás alkalmával 700 gramm hasist találtak a nyomozók. A rendőrök május 9-én elfogták M. Norbertet is, aki a nyomozás adatai szerint a kábítószer készletezését, elosztását végezte.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda H. Istvánt, M. Lászlót és M. Norbertet kábítószer-kereskedelemmel, B. Józsefet kábítószer birtoklásával gyanúsítja. A nyomozók három személyt bűnügyi őrizetbe vettek és indítványozták az előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik