Belföld

Eltiltották a munkától az ittasan vezető mozdonyvezetőt

Felmentették a munkavégzés alól azt a mozdonyvezetőt, aki ittasan vezette a vonatot a Kőbánya-Kispest–Kunszentmiklós-Tass vasútvonalon – tudta meg a 24.hu. Ahogy arról korábban beszámoltunk csütörtökön érkezett bejelentés a kunszentmiklósi állomásról a helyi kapitányságra, hogy a vasúttársaság belső ellenőrének gyanúja szerint az egyik mozdony vezetője ittas állapotban teljesített szolgálatot.

A kiérkező rendőrök megszondáztatták, majd miután kiderült, hogy ittas elvitték vér és vizelet mintavételre. A MÁV lapunknak küldött válaszából kiderült, hogy a vonaton, munka közben ivott a mozdonyvezető:

Társaságunknál zéró tolerancia van érvényben, az alkoholos állapotban munkát végző kollégákkal szemben. Jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a szolgálatra jelentkezés előtt és a szolgálat közben is meggyőződünk a munkavállalók biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotáról. A konkrét esetben a szolgálat közbeni ellenőrzés során derült fény arra, hogy a mozdonyvezető alkoholt fogyasztott. A munkavállalót azonnal felmentették a munkavégzés alól, és gondoskodtak a leváltó személyzetről. A MÁV-START munkáltatói eljárást indított, melynek lezárásáig az érintett kolléga nem vezethet vonatot

– közölte megkeresésünkre a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az elmúlt öt évben nem fordult elő ilyen eset.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik