Belföld

Metrófelújítás: megállapodtak az akadálymentesítésről

A felújítás alatt álló 3-as metróvonal húsz állomásából tizennyolc lesz akadálymentesen megközelíthető, a tervek szerint öt állomáson úgynevezett ferdepályás lifteket építenek. Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) elnöke írta alá csütörtökön Budapesten.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén jóváhagyott megállapodás értelmében várhatóan speciális ferdepályás kabinfelvonókkal oldják meg az akadálymentesítést az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Klinikák állomoson.

A Dózsa György út metróállomás akadálymentesítését a metróvonal északi szakaszának felújítása után, a forgalomba helyezést követően végzik majd el, legkésőbb 2020 szeptember végéig.

Az Ecseri út és a Pöttyös utca esetében ideiglenesen korlátlifteket építenek, végleges megoldás 2023. december 31-ig születhet.

Ne haragudj, felhúznál 100 kilót 30 lépcsőfokon? Nincs lift.
Az akadálymentesítés nem szívesség, és nem is könyöradomány, hanem kötelesség. Dani 12 éve közlekedik kerekesszékkel, nincs olyan nap, hogy ne kellene segítséget kérnie egy idegentől. Lehetne másképp.

Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik