Belföld

Két embert vitt a halálba a szalagkorlátba csapódó betépett fiú

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a huszonkét éves férfival szemben, aki 2017 májusában, az M85. számú autóúton, a szalagkorlátnak csapódó autót vezette. Az ütközéskor mindhárman kirepültek a járműből, a két utas életét vesztette.

A fiatalember a vád szerint a kora esti időpontban két utassal úgy vezette az autót, hogy előtte kábítószert fogyasztott. A sofőr Enese és Rábapatona között, mintegy 150 km/óra sebességgel, jobbról előzött meg egy másik autót, majd megpróbált visszatérni a belső forgalmi sávba, azonban elvesztette uralmát a jármű felett. Az autó sodródni kezdett, a belső szalagkorlátnak ütközött, majd megfordulva az útpadkán állt meg. A vádlott és utasai az autó hátsó ablakán keresztül kiestek a járműből és az árokba csapódtak.

A két utas a helyszínen életét vesztette. A vezető is súlyos fejsérüléseket szenvedett, esetében nem zárható ki a maradandó károsodás sem. Az ügyészség az elkövetőt halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja. Akár nyolc év börtönt is kaphat a vétkes sofőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik