Belföld

21 év után emeltek vádat a brutális gyilkos ellen

Az eldobott maszk buktatta le a tettest.

A Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az 51 éves férfi ellen, aki 1997. január 1-jén Békéscsabán megölte egy raktáráruház vezetőjét. A csorvási férfi a korábban ott dolgozó barátjával akarta kirabolni a raktáráruházat, de végül inkább egyedül ment.

Az arcát maszkkal eltakarva követelte a pénzt, de a sértett ellenállt, ezért előbb mellkason és hason, majd háton lőtte áldozatát, aki a helyszínen meghalt.

A vádlott a nyitott páncélszekrényből elvett közel két és fél millió forintot, majd elmenekült, de elhagyta a maszkját. Mint korábban megírtuk, végül ez vezetett a lebukásához. Áttörést hozott a nyomozásban, hogy a bűnjelet két éve ismét megvizsgáltak az igazságügyi szakértők. Az eredmény megalapozta a gyanúját, hogy a raktárvezetőt Zs. Róbert ölte meg.

A férfi először tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a nyomozók újabb adatokat, információkat, bizonyítékokat szereztek be. Ezek egy részét a gyanúsított elé tárták, aki részletes beismerő vallomást tett.

Az ügyészség emlékeztetett rá, hogy a 21 éve hatályos törvény szerint tíztől tizenöt évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő a férfi, aki más ügy miatt most is szabadságvesztését tölti. A vádlott ellen fegyházbüntetés kiszabását indítványozták.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik