Belföld

905 milliónyi közpénzből tanulmányozza a migrációt a kormánykedvenc közvéleménykutató

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. az EU 28 országában kutatja majd a migrációt, erre alapozva pedig tanácsokat adnak és tanulmányt készítenek (országonként legalább 20 oldal terjedelemben) a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, az Európai Unió Lapjában megjelent hirdetmény szerint 905,5 millió forintért. Az összeg magában foglalja bizonyos projektmenedzsment feladatok elvégzését is.

A 905 millió forintos megbízási díjban nincsen egyetlen euró uniós pénz sem, a teljes összeget a magyar államkasszából kapja a Századvég. A szerződást március 8-án írták alá. Ez már a harmadik a sorban, az előző két évben is a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató szondázta a migrációs helyzetet.

A Századvég és a kormányzat között nem nehéz kapcsolatot találni, elég egy mai hírre gondolni, miszerint a Századvégtől igazol új helyettest a Miniszterelnökség.

Kiemelt képünkön Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója felszólal a társaság turisztikai konferenciáján a budapesti Larus rendezvényközpontban 2017. március 23-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik