Belföld

Macskaeledelben lapult a kokain – TEK-videó

50 millió forintos drogszállítmánnyal bukott le egy férfi, miközben megbízója éppen kokaint fogyasztott.

A Vas megyei rendőrök kapták a fülest, hogy a 41 éves M. Attila megbízásából a 48 éves budapesti B. Miklós hetente drogot hoz Hollandiából. A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozóival közösen április 28-án hajnalban egy zuglói parkolóban elfogták B. Miklóst, aki autójával akkor érkezett meg Hollandiából.

A jármű átvizsgálásakor a csomagtartóban egy macskaalmos lezárt dobozban 2 kiló amfetamint, egy macskaeledeles dobozban 2 kiló kokaint találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag feketepiaci értéke mintegy 50 millió forint, meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A TEK munkatársai M. Attilát egy XIII. kerületi lakásban érték tetten, ahol hat társával együtt éppen kokaint fogyasztott.

A rendőrség B. Miklóst és M. Attilát kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság  már el is rendelte előzetes letartóztatásukat. Az M. Attilával elfogott hat kábítószer-fogyasztót is előállították, ellenük is nyomoznak kábítószer birtoklása gyanúja miatt – írja a rendőrség honlapja.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik