Belföld

4,5 millióval húzta le az anyóst

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy harmincnyolc éves salgótarjáni férfi ellen, aki feleségével közös ingatlanuk tehermentesítésére kért kölcsönt az anyósától, de sem a pénzt nem adta vissza, sem az ingatlant nem oldotta fel a terhek alól.

A vád szerint a férfi több mint 4,5 millió forintot kért anyósától banki kölcsöntartozása végtörlesztésére. A vádlott a pénzt azért kérte, hogy feleségével, a sértett lányával, közös salgótarjáni ingatlanuk a jelzálog alól mentesüljön.

A vádlott és a sértett egy szándéknyilatkozatot készítettek, amelyben a vádlott vállalta, ha a sértett kifizeti a pénzt a végtörlesztésre, akkor az ingatlant terhelő egyéb végrehajtásokat rendezi.  A férfi azt is vállalta, hogy az összeg fejében a tulajdoni hányadát átadja az anyósának. Rögzítették, hogy ha a tehermentesítés nem sikerült, a vádlott a pénzt visszafizeti a sértettnek.

A nő a megbeszéltek szerint átutalta a banknak a pénzt, de a vádlott a vállaltakat nem teljesítette, a banki jelzálogtól mentesült ingatlanra további jelzálogjogok kerültek.

A vádlott annyira eladósodott, hogy lehetősége sem volt arra, hogy tehermentesítve és a sértettre írassa a tulajdonát. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik