Belföld

Vaslánccal fojtogattak, majd megvertek és kifosztottak egy taxist

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség két magyar férfival szemben, akik rátámadtak egy taxisra Csehországban – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlottak azért utaztak ki tavaly nyáron Csehországba, hogy munkát vállaljanak, de nem tetszettek nekik a körülmények, ezért pár nappal később úgy döntöttek, hogy hazautaznak. A két férfit a kalauz leszállította a vonatról, ezért úgy döntöttek, hogy megszerzik az állomáson parkoló egyik taxi sofőrjének pénzét.

A sofőrt egy elhagyott, kiserdő melletti földúthoz irányították, majd egy bicikliről leszerelt acél fémhuzallal megpróbálták megfojtani a sofőrt. A taxisnak nagy nehezen sikerült kiszabadulnia a fojtásból, de a vádlottak kirángatták az autóból és megverték. A sofőrnek végül sikerült elmenekülnie, és a közeli településen értesítette a rendőrséget.

A vádlottak ezalatt a gépjárművet átkutatták, kitépték a taxi navigációs készülékét, de végül csak három doboz cigarettát vittek magukkal, majd elrejtőztek a közeli erdőben. Később visszamentek az állomásra, ahonnan vonattal Magyarországra utaztak; a nyomozók egy hónappal később itt fogták el őket.

A két férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Akár húsz év börtönt is kaphatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik