Belföld

Százmilliót követelt volt szerelmétől és dúsgazdag párjától a zsaroló

penz(1)(210x140).jpg (pénz)
penz(1)(210x140).jpg (pénz)

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte előzetes letartóztatását annak a  férfinak, aki 100 millió forintra zsarolta volt párját, és annak új partnerét. A nyomozás adatai szerint K. Á. egy évvel ezelőtt szerelmi viszonyban állt egy hölggyel, aki ezt követően újabb kapcsolatot létesített egy vállalkozóval, akivel  titokban tartotta a kapcsolatát.

A gyanúsított, miután tudomást szerzett a szerelmükről, elhatározta, hogy kihasználja a vállalkozó anyagi jólétét, és pénzt szerez tőlük. Ennek érdekében 2018. áprilisában hamis adatokkal több Facebook profilt hozott létre, melyeken keresztül fenyegető üzeneteket küldött a volt párjának. Közölte, hogy amennyiben nem ad neki 100 millió forintot, nyilvánosságra hozza az új kapcsolatát.

Az összeget később leszállította 50 millió forintra. A fenyegetések a nőben és a vállalkozóban félelmet váltottak ki, melyet fokozott, hogy az elkövető rejtve tartotta valós személyazonosságát. A nő eljátszotta, hogy belemegy a pénz kifizetésébe, közben azonban a rendőrséghez fordult. A nő a részben pénzt, részben papírt tartalmazó táskát egy előre megbeszélt időpontban a megbeszélt helyszínen hagyta, amit a gyanúsított onnan elvett. Ekkor a rendőrök elkapták.

A bíróság a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik