Belföld

Több turistát is kiraboltak a Gellért-hegyen

Végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a négy fiatalt, akik lengyel és kínai turistákat raboltak ki a Gellért-hegyen. A két fiúból és két lányból álló elkövetők 2016 szeptemberében beszélték meg, hogy rablásokat követnek el.

Helyszínül a Gellért-hegyet választották, tekintettel arra, hogy annak természeti adottságainál fogva, a sziklás, bokros részeken a járókelők kevésbé észlelhetik a támadásokat. Úgy állapodtak meg, hogy a bűncselekményt a 16 éves fiú és a 23 éves társa hajtja végre, míg ez alatt a két nő szerepe a figyelés lesz. Az elkövetéshez a fiatalkorú egy gáz- és riasztópisztolyt, míg idősebb társa egy zsebkést vett magához.

Két kínai, egy lengyel turistát, és két magyar férfit raboltak ki. Megfenyegették őket a fegyverrel és késsel, majd elvették tőlük az értékeiket.

A kerületi ügyészség vádirata alapján az ügy fiatalkorú vádlottját a Budai Központi Kerületi Bíróság 3 év 8 hónap fiatalkorúak börtönbüntetésére, felnőtt férfi társát 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre, míg az idősebb nőt 5 év végrehajtandó, a nála fiatalabbat pedig 1 év 8 hónap  végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik