Belföld

Rendőrautót vert szét egy 16 éves fiú

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a 16 éves fiatallal szemben, aki ittasan vert szét egy rendőrkocsit.

Csendháborítás miatt érkezett bejelentés az Esztergomi Rendőrkapitányságra tavaly július 24-én éjjel. A kiérkező rendőröket látva az egyik férfi közölte, hogy kimegy hozzájuk, de rajta kívül senki ne hagyja el a házat.

Az ittas állapotban lévő fiú ennek ellenére kiszaladt, és hangosan szidni kezdte a rendőröket. Bár a rokona próbálta őt visszatartani, a fiatalkorú a gépkocsihoz lépett, majd nagy erővel többször is megütötte. Az időközben a házból kilépő másik rokon is próbálta a vádlottat visszaküldeni, ám hiába. Az intézkedést követően a rendőrök elindultak. Ekkor a fiú a kocsijuk után futott, és annak hátsó részét is elkezdte ütni.

A rongálás következtében a rendőrautó csomagterének ajtaja behorpadt, valamint a hátsó lámpatest konzoljai eltörtek, az autóban több mint százezer forintos kár keletkezett. A fiú beismerő vallomást tett, az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik