Belföld

Fenyő-gyilkosság: Házkutatást tartottak a bűnpártolással vádolt főügyésznél

Ihász Sándor szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát – mondta a volt főügyész ügyvédje csütörtökön az MTI-nek. Papp Gábor hangsúlyozta, a részletes vallomásban védence nem csupán visszautasítja a gyanút, “hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást”.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban április 20-án Ihász Sándort, és házkutatást is tartottak a volt főügyésznél. A gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát.

Az átadó az utóbb felbujtással meggyanúsított egyik férfi volt, aki akkor azért fordult az általa ismert főügyészhez, hogy tanácsot kérjen tőle. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához.

Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességével ellentétben a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta. Kerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy megtudjuk, mit tartalmazott a volt főügyész cáfolata, de a nyomozás érdekei miatt erről nem adhattak tájékoztatást.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik