Belföld

Hasba szúrt egy 16 éves fiút az alkoholista apja – édesanyját védte a gyerek

kés (kés, véres)
kés (kés, véres)

Kis híján szörnyű családi tragédiával végződött egy családi veszekedés a fővárosban. Édesanyját próbálta megvédeni részegen balhézó apjától egy 16 éves fiú, de ő visszakézből hasba szúrta.

A vádirat szerint a férfi alkoholista életmódot folytatott, ezért rendszeresek voltak a veszekedések közte és a felesége között. Így volt ez tavaly október 15-én reggel is. A férfi miután hazaért a munkából azonnal inni kezdett. Később szóváltásba keveredett a feleségével, majd kiabálni kezdett vele a lakás előtti körfolyosón.

Az ittas férfit kiabálására felébredt a tizenhat éves fia, aki a lakás bejáratához ment, hogy bekísérje apját a szobájába. A vádlott azonban eközben is folyamatosan kiabált, majd a szobában található szekrényhez ment, amelynek a fiókjából kivett egy kést. A fiú ezt észrevette, ezért megpróbálta elvenni tőle a kést, ekkor azonban a vádlott egy hátrafelé irányuló szúró mozdulattal hasba döfte.

A fiú a szúrás miatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhető, hogy életben maradt. A házkutatás során a nyomozók egy engedély nélküli forgópisztolyt is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és lőfegyverrel visszaéléssel vádolja az elkövetőt.A férfi akár 12 év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik