Belföld
Talicska (Talicska)

Felfüggesztett fogházat kapott a rabszolgatartó

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 04. 24. 18:08

Két év felfüggesztett fogházat kapott az a csanádpalotai gazda, aki rabszolgaként dolgoztatott nehéz sorsú embereket. A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa ugyanis megváltoztatta a Makói Járásbíróság elsőfokú ítéletét és a korábbi egy év szabadságvesztés tartamát 2 évre súlyosította, emellett 900.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A mezőgazdasági termeléssel és állattenyésztéssel foglalkozó vádlott vagyontalan, munkanélkülieket dolgoztatott napi 14-15 órában szabadnap és pihenőidő nélkül. A sértettek a vádlottnál kialakított rossz lakhatási körülmények között éltek, munkabérrel és választási lehetőséggel nem rendelkeztek. A vádlott kihasználta, hogy kiszolgáltatott helyzetben vannak és a gazdasági haszna növelése érdekében folyamatosan dolgoztatta őket.

A másodfokú bíróság az ügyben megtartott nyilvános ülés eredményéhez képest úgy ítélte meg, hogy indokolt a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés tartamának súlyosítása. Emellett a másodfokú bíróság osztotta az elsőfokú bíróság azon álláspontját, hogy a büntetés célja a szabadságvesztés végrehajtása nélkül is elérhető, így az elsőfokú bíróság ítéletét a szabadságvesztés büntetés mértékének súlyosításán túl helybenhagyta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Slovenia - Koper - Port - Slovenia 2016
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.