Belföld

Garázdaság miatt emeltek vádat egy váci fideszes ellen

A rendőrség szerint közlekedési táblákat rángatott ki a földből és sörösüveget dobált az úttestre.

Vádat emeltek egy váci fideszes önkormányzati képviselővel szemben garázdaság miatt – írja az Átlátszó. A portál még tavaly ősszel értesült arról, hogy három kormánypárti önkormányzati képviselő kapatosan randalírozott a városban, belekötöttek egy éjjel-nappali bolt alkalmazottjába, szemeteseket borítottak fel és közlekedési lámpát döntöttek ki a helyéről.

A történtek a képviselő-testületi ülésen is szóba kerültek, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pedig közölte, hogy közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanújával indítottak nyomozást. Kizárási indítvány miatt az ügy Komárom-Esztergom megyébe került, az ottani rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az eljárást befejezték, a vádemelési javaslatot megküldték a Váci Járási Ügyészségre.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, garázdaság vétsége miatt emeltek vádat egy férfival szemben, aki 2017 szeptemberének egy éjszakáján közlekedési táblát húzott maga után, egy másik jelzőtáblát kihúzott a helyéből és a földre dobta, valamint sörösüveget és dobozt dobott az úttestre.

A Fidesz-KDNP váci szervezetének elnöke korábban azt mondta, ha a rendőrségi eljárás megállapítja a három ember felelősségét, akkor döntenek ügyükben. Most is keresték Pető Tibort, de egyelőre nem érték el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik