Belföld

Vérben úszva találtak egy nyugíjas nőt az út szélén, szinte mindene eltört – megszólaltak az életmentő hős tűzoltók

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 04. 21. 11:10

Vérben úszva, eszméletlenül találtak egy 66 éves nőre az út szélén tegnap késő este a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület tagjai, amikor a szokásos közgyűlésükről tartottak hazafelé. Úgy tudjuk, hogy egy fekete terepjáró sofőrje körülbelül 100 kilométer/óra sebességgel akart előzni a zebrán, amikor elütötte, majd áthajtott rajta. A helyszínen tartózkodó szemtanú sokkot kapott. Remegve csak annyit tudott mondani a tűzoltóknak, hogy cserbenhagyás.

Dunakeszin a benzinkútnál haladtunk, amikor észrevettük, hogy az út szélén fekszik egy sérült nő, mellette pedig egy kétségbeesett fiatalember áll. Kiugrottunk a kocsiból, a remegő fiú csak annyit mondott: cserbenhagyás. Ordítottam a kollégámnak, hogy hívjon mentőt, mert nagy a baj

– mondta még mindig a történtek hatása alatt Lipták Dóra, a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület tagja. A hatalmas vértócsában fekvő nő az ütközéstől elvesztette az eszméletét, és alig lélegzett. A tűzoltók tudták, hogy ha nem cselekszenek azonnal, akkor valószínűleg  perceken belül meghal a nő. Levágták róla a ruhát, és már a mentők kiérkezése előtt hozzáláttak az életmentéshez.

A nő nehezen kapott levegőt, ezért először megpróbáltam stabilizálni a fejét, hogy nehogy hátra csússzon a nyelve, és megfulladjon. Közben Nagy Viktor kollégám futott a felszerelésekért, Ternay István pedig fogta a néni egyetlen ép kezét, hogy nehogy még nagyobb kárt tegyen magában. Amikor szabad lett a légzése és megemeltem a fejét, akkor egy pillanatra kinyitotta a szemét. Kérdeztem, hogy érti-e amit mondok, nem tudott válaszolni, de látszott, hogy igen.

– tette hozzá Dóra, aki kérésünkre elmondta, milyen sérüléseket okozott az idős asszonynak a cserbenhagyó.

Mind a két lábszárcsontja eltört, nyílt törése volt. Eltört a medencecsontja, a kulcscsontja, a válla, de megsérült a gerince is. Az egyik keze teljesen maga alá fordult, a hatalmas vértócsából pedig tudtuk, hogy nyílt koponyacsonttörése van.

 

A hős tűzoltó még mindig a késő este történtek hatása alatt van. Igazából csak most kezdi felfogni, hogy az idős asszony neki és társainak köszönheti az életét.

Ott abban a pillanatban egyikünk sem gondolkozott. Egyikünk tartotta a fejét, a másikunk gézért vagy valamilyen felszerelésért szaladt, tettük a dolgunkat. Nagyon súlyos állapotban volt a nő, amikor kiértek a mentők, akkor közösen küzdöttünk az életéért tovább. Amikor sikerült stabilizálni az állapotát, bevitték a kórházba. Utána én is sokkos állapotba kerültem. Csupa vér volt minden és mindenünk. Remélem, hogy az idős nő életben marad.

A rendőrség egy huszonhat éves fóti férfit gyanúsít a bűncselekménnyel. A férfi a gázolás után több autónak is nekiment Fóton. A rendőrök elfogták, majd előállították a Dunakeszi Rendőrkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szerdán lefagy az ország harmada

Kommentek

Demonstrtors gather outside the Parliament to protest against Brexit, waving EU and Union flags and a placard reading 'Brexit Is It Worth It?', London on September 12, 2018. Conservatives MPs opposed to Mrs May's Brexit Plan have met to discuss how and when they could force her to stand down as Prime Minister. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.