Belföld

Sokkot kapott egy női buszsofőr – megöléssel fenyegette a részeg utas

Komoly büntetésre számíthat az a férfi, aki részegen támadt rá egy női buszvezetőre az egyik nógrádi helyközi járaton. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség ugyanis folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat ellene.

A vádlott rendszeresen utazott azon a Salgótarján és az egyik kistelepülés közötti járaton, amelyen a nő dolgozott. A nő többször is leszállította a buszról az ittas állapota miatt, amit a vádlott egyre nehezebben viselt. A férfi júniusban a harci kutyáját is fel akarta vinni a buszra. Az autóbusz vezetője azonban nem engedte felszállni, mivel ittasnak látta, és mert a vele lévő állaton nem volt sem póráz, sem pedig szájkosár.

A vádlott szidalmazni kezdte és azzal fenyegette, hogy megöli. A nő csak a segítségére siető kollégák közbelépésének köszönheti, hogy le tudott menekülni a buszról. A buszsofőr sokkot kapott, ezért egy másik járművezetőt kellett hívni, hogy továbbvigye az utasokat.

Augusztus 16-án az egyik délutáni járaton ismét megjelent a vádlott, majd ordítva újra szidalmazni kezdte a nőt, ismét megöléssel fenyegette. A biztonsági őr közbelépésének köszönhetően tudott csak tovább haladni a járat.

A vádlott mindenképp elégtételt akart, ezért megvárta azt a késő esti járatot, amit szintén a nő vezetett. Felugrott a járműre, és ismét fenyegetni kezdte a nőt. Ezúttal is az egyik biztonsági őrnek kellett közbeavatkoznia. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség fegyházbüntetést kért a férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik