Belföld

Ellopták a kecskeméti Bartók-szobrot – azóta sincs meg

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 26 éves kecskeméti férfi és két fiatalkorú bűntársa ellen. A vád szerint az idősebb férfi a Kecskeméten, a Kéttemplom közben a Kodály Intézet parkjában lévő, „Csak tiszta forrásból” nevű szoborkompozícióhoz ment, hogy ellopja a Bartók Bélát ábrázoló szobrot. Sikerült is neki, így Kodály Zoltán bronzszobra most már egyedül árválkodik a talapzaton. Az eset tavaly szeptemberben történt.

Az elkövető lefeszítette a szobrot a talapzatáról, majd mint aki jól végezte dolgát az ellopott szoborral együtt távozott. A műtárgy tulajdonosa Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, értéke 3 millió forint. A vádlott két helyi fiatalemberrel további hat lopást is elkövetett Kecskeméten. Ennek során többek közt tűzhelyet, kerékpárokat, robogót és kutyaházat is loptak. Az ellopott, illetve veszélyeztetett tárgyak összértéke mintegy 427.000 forint.

A felnőtt vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Őt az ügyészség 4 rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és 3 rendbeli, üzletszerű lopás vétségével vádolja. A hét lopás közül hármat dolog elleni erőszakkal követett el. A fiatalkorú vádlottak közül az egyik fiút 2 rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével, míg a másikat 1 rendbeli lopás vétségével vádolja az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik