Belföld

Rogán Antal: A mai tüntetést is Soros György pénzeli

A propagandaminiszter szerint Soros emberei agresszívek.

A Magyar Időknek Rogán Antal azt mondta: nem azért alakul át a kormányzati struktúra, mert az eddigi szerkezet nem vált be, csak más volt a helyzet 2014-ben, amikor nyoma sem volt a migránsválságnak, az EU sem akart a nemzeti szuverenitás megszüntetésével Európai Egyesült Államokat és mivel a magyarok nem akarnak migránsokat,

nemcsak a határokat kell megvédeni, válaszolnunk kell például arra is, hogyan kezeljük a migránsok nélkül a népesedési problémákat. Több születendő gyerekre van szükség, ez pedig családközpontú kormányzást igényel.

A miniszter azt nem árulta el, hogy ez családügyi, migránsügyi miniszté­riumot jelent-e, azt mondta, Orbán Viktor sokakkal konzultál, mielőtt dönt.

A kormánypártokkal már megkezdte az egyeztetést, a szerdai kormányülésen pedig minden miniszternek elmondta, hogy megbízatásuk véget ért. Rogán nem számít konfliktusokra.

A Fidesz–KDNP olyan politikai közösség, ahol az ember helyét nem a pozíciója, hanem a feladata határozza meg. (…) A miniszterelnök továbbra is számít mindenkinek a munkájára, aki tisztséget vállalt a legutóbbi kormányban, hiszen egy sikeres kormányzáson vagyunk túl.

Az interjúban Rogán úgy beszélt minisztertársairól, mintha az már eldőlt volna, hogy ő marad, majd amikor erre a riporter rá is kérdez, azt feleli, az ő megbízatása is lejárt, és minden személyi döntés joga Orbán Viktoré. 

Orbán lecserél néhány minisztert. De kiket?
Vége lehet a csúcsminisztérium rendszernek. Vargának. Szijjártónak nincs miért aggódnia.

A szombati tüntetésről

Azt mondja, megérti, hogy az ellenzéki pártok nem tudják elfogadni az eredményt, talán még azt is, hogy a kisebbségben maradtak a csalódottság után az utcára vonulnak.

Ha békés keretek között marad, akkor mindez része egy demokratikus országban a vitakultúrának. Az viszont már egy másik történet, hogy Soros György emberei továbbra is nyíltan és agresszíven beleavatkoznak a magyar belügyekbe.

Szerinte a mai tüntetést is a Soros-hálózat szervezi, Soros György pénzeli. A cél csak annyiban változott, hogy miután nem sikerült megbuktatni, legalább meggyengítsék a kormányt, amely következetesen küzd a bevándorlás ellen. Rogán szerint most az történik nálunk, ami korábban Bécsben, Prágában és Pozsonyban.

Útlezárás, menetrendváltozás Budapesten a szombati tüntetés miatt
Indulás előtt tájékozódjunk az aktuális közlekedési helyzetről.

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik