Belföld

A rendőrség nem vizsgálódik Zacher Gábornál, de a háziorvost megkeresték

Április 9-én reggel a rendőrség telefonon kereste azt a XV. kerületi háziorvost, akinek a Honvédkórház sürgősségijén meghalt az egyik betege. Mint ismert, az idős pácienst azzal küldte haza Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának a vezetője, hogy nem sürgősségi eset, beutalása szakmaiatlan. Dr. Mateisz Erzsébet háziorvos az eset után nyílt levelet tett közzé, amiben no go zónának nevezte Zacher Gábor osztályát.

A Heti Válasz információja szerint az ügyben a kórház nem, de a rendőrség lépett. A doktornőt ugyanis április 9-én tanúként hallgatta meg az életvédelmi osztály. És nemcsak őt, hanem az elhunyt családtagjait, és azokat az ügyeletes orvosokat is, akik beküldték a Honvédkórház sürgősségijére a pácienst.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy folyik-e vizsgálat az orvos ellen ez ügyben. A BRFK  megkeresésünkre röviden csak annyit írt: nem.

A BRFK-nál rákérdeztünk egy másik esetre is. Mint ahogy azt a 24.hu először megírta, tavaly októberben órákig hagytak haldokolni egy 58 éves férfit a Honvédkórház sürgősségi osztályán. Fél napi várakozás után vitték be a hasnyálmirigy-daganatos férfit, de már késő volt, másnap meghalt. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el.

Most a BRFK Kommunikációs Osztálya ezzel kapcsolatban azt írta, a nyomozás folyamatban van, de gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor. Azt is írták, hogy az esettel összefüggésben nem a család tett feljelentést, hanem egy magánszemély, méghozzá ismeretlen tettes ellen.

Sürgősségi: a szőnyeg alá söprés csak ront a helyzeten
Elég nagy gáz van – ezt Zacher Gábor mondta két évvel ezelőtt a sürgősségi ellátásról. Azóta csak romlott a helyzet. Megpróbáltunk utánajárni, miért.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik