Belföld

Úgy írták ki a közbeszerzést, hogy csak Mészárosék nyerhették meg

Kulturális kiadványt szeretne megjelentetni a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG), ennek elkészítésére és terjesztésére tett közzé ajánlati felhívást a társaság még februárban, írja az mfor.  A nyertes Mészáros Lőrinc lett, ebben nincsen semmi meglepő, abban viszont már inkább, ahogyan a közbeszerzést kiírták.

A kritériumokat ugyanis úgy határozták meg, hogy azoknak gyakorlatilag csak a Mészáros-birodalomhoz tartozó médiacég, a Mediaworks Hungary Zrt. felelt meg. Még ha nem is szándékosan ez volt a cél, csak egyszerűen ma már az a helyzet alakult ki, hogy ha egy akármilyen cég egy kiadványt minél nagyobb számban szeretne eljuttatni a lakossághoz, akkor Mészáros megkerülhetetlenné válik a nyomtatott lappiacon.

Jelen esetben többet között ezen kritériumoknak kellett megfelelni:

  • a KMTG 40 alkalommal, 10 hónapon keresztül, alkalmanként 230 ezer példányban szeretné megjelentetni a 8 oldalas kulturális kiadványát
  • az elmúlt 3 évben legalább mindösszesen 170.000 példány/1 alkalom mennyiségben, legalább 5 magyarországi megyében megjelenő, olyan napi vagy hetilap sajtótermék kiadására vonatkozó.

Mészárosék 40 alkalommal és az alkalmankénti 230 ezer példánnyal számolva a megjelentetésért nettó 163 millió forintot kaphatnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik