Belföld

Felrakta a kutyáját a repülőre, de mire Budapestre ért, eltűnt

Napok óta nem tudni, hogy merre van egy kutya, akit egy magyar család szeretett volna hazahozni Spanyolországból, írja az Index.

A lap olvasója kedden érkezett repülővel Budapestre Teneriféről, madridi átszállással. Tenerifén még gond nélkül feltette kutyáját a gépre, a raktérben utazott kutyaketrecben, az állatorvos felírására pedig nyugtató-altatót adtak be neki. Amikor Madridban átszálltak, a repülőtéri pultnál, majd a gépen a légiutaskísérők is megnyugtatták, hogy minden rendben, az állat a repülőn van.

De a kutya nem ért Budapestre, a madridi reptéren maradt. Innentől kezdődött a tortúra:

  • Gazdája rögtön bejelentette az eltűnését az Elveszett Poggyász ügyfélszolgálatnál.
  • Ott először azt mondták neki, az állat valóban nem volt a repülőgépen, de másnap – tehát szerdán – a 8:15-kor érkező Lufthansa géppel érkezik majd.
  • Pár perc múlva aztán már azt mondták neki, mégsem szerdán, hanem csütörtökön, az Iberia légitársaság 14:40-kor érkező gépével jön majd.
  • A férfi többször felhívta a spanyol légitársaságot, akik szerinte egyáltalán nem voltak segítőkészek, és minden alkalommal azt mondták neki, hogy a kutya már megérkezett Magyarországra.
  • Ferihegyen viszont azóta sem hallottak a kutyáról, tehát az még mindig Madridban van.
  • Felhívták a madridi repülőtéri állatorvosi szolgálatot is, ahol az egyik orvos felháborodva megkért egy repülőteres raktári fiút, hogy nézzen rá a kutyára, hol lehet, vagy mi lehet vele. A fiú azt ígérte, ránéz az állatra, és telefonál, de azóta sem jelentkezett.

A kutyáról két napja nincs semmilyen hír, nem tudják, hogy milyen állapotban van, az Iberia még arra a kérdésre sem válaszolt nekik, hogy egyáltalán él-e még az állat. Az Iberia információs telefonvonalai nem élnek, és a madridi repülőtéri csomagrészleget sem tudták elérni.

A család azt írta,

A kutya kedd reggel óta van ketrecben. Fogalmunk sincs, kapott-e enni vagy inni, vagy a saját vizeletében és ürülékében hagyták-e. Azt sem tudjuk, megérkezik-e egyáltalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik