Belföld

Megmutatták a mentők, milyen ütközés a vége, ha nem segítik őket

Biztosítsa mindenki a mentőfolyosót, különben olyan karambolban lesz része, mint a videón!

Pár éve vezették be Magyarországon is osztrák mintára a mentőfolyosót (Rettungsgasse) a gyorsforgalmi utakon. Ez azt a fogalmat takarja, hogyha baleset vagy más közlekedési tényező miatt torlódás alakul ki egy sztrádán, utat kell nyitni középen a mentőknek, rendőröknek, tűzoltóknak, hogy gyorsan a baleset helyszínére érjenek. Nem véletlen nem a leállósávot használják, az balesetveszélyes tud lenni, az a műszaki hibás autóknak van eleve kitalálva. A mentőfolyosó lényege az lenne, hogy a járművek a két sáv két szélső oldalára húzódnak, így a mentős a terelővonal mentén tud előreszáguldani.

Az Országos Mentőszolgálat kedden kitett egy videót az oldalára, ami megmutatja, hogy még van mit tanulniuk a sofőröknek erről. Látható, hogy mindenki össze-vissza húzodik le a mentőautó előtt, egy sofőr meg a totális tanácstalanságában eléri, hogy belerongyoljon hátulról a mentőkocsi.

Jó példa a rossz pédára!

IME EGY JÓ PÉLDA A ROSSZ PÉLDÁRAEgy balesethez igyekvő mentő fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy egy rutintalan autós a mentő elött hirtelen, indokolotlanul vészfékezett. Ebben az esetben az ütközés elkerülhetetlen volt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de a keletkezett kár jelentős. Kérjük, segítsd a mentő haladását és jelezd a szirénázó autónak, hogy merre szeretnél kitérni előle!Ugye Te nem így segítesz?

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. április 10.

(Kiemelt kép: Facebook/ Országos Mentőszolgálat)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik