Belföld

Az RTL a harmadik kétharmad után sem fut el

Szerintük a nézettségi adatok és felmérések igazolják a hiteles és tényalapú hírszolgáltatás szükségességét.

Azután, hogy Simicska Lajos kedden bejelentette a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió bezárását, az Index utánanézett, milyen változásokat hozhat még a médiapiacon a harmadik kétharmad.

A cikkben felteszik a kérdést, hogy mi lehet a sorsa a legtöbb emberhez eljutó független médiának, az RTL Klubnak. Ennek kapcsán megkérdezték az RTL Group vezetését, Oliver Fahlbusch kommunikációért és marketingért felelős alelnök pedig felidézte Bert Habets elnök-vezérigazgató őszi nyilatkozatát:

Nem futunk el. Maradunk.

Fahlbusch szerint érthető, hogy a keddi sajtópiaci események után újra előkerült a kérdés, de a cég nevében közölte, hogy hosszútávú befektetőként bíznak a magyar piacban, és nincs tervben, hogy kiadnák az RTL Klubot, vagy a portfólió más fontos elemeit a kezükből. Hangsúlyozta, hogy továbbra is terjeszkedni akarnak a digitális tartalomszolgáltatás területén.

Arra a kérdésre, hogy várható-e változás a közéleti műsorok hangvételében, Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója válaszolt. Szerinte a nézettségi adatokból és felméréseikből egyértelműen látszik, hogy a nézők értékelik a csatorna hiteles, tényalapú hírszolgáltatását, ezért ezen a jövőben sem szeretnének változtatni.

Az Index megkérdezte a 24.hu-t is működtető Central Médiacsoport tulajdonosát, Varga Zoltánt, aki azt mondta: cégének feladata van a magyar piacon, „ezért továbbra is fejlesztünk, építkezünk és terjeszkedünk, ezen a választás eredménye semmit nem változtatott”. Az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke, Bodolai László hasonlóan nyilatkozott: „az Index működése stabil, és a cég tulajdonosi szerkezetében sem fog változás történni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik