Belföld

Jogsi nélkül gázolt ittasan

A Debreceni Járásbíróság ma hirdetett ítéletet abban a büntetőügyben, melynek elsőrendű vádlottja 2016 májusában két gyalogost gázolt el Debrecenben. A bíróság a S.Á. elsőrendű vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében találta bűnösnek. Ezért őt 3 év 10 hónap fogház-büntetéssel sújtotta. A másodrendű vádlott hat hónap felfüggesztett fogházat kapott a volán tiltott átengedése miatt.

A vádlottak egy debreceni garázs előtt találkoztak, majd italozni kezdtek. Éjfél után S. Á arra kérte a másodrendű vádlottat, hogy vezethessen.  A baleset helyszínéhez éjjel fél három körül érkeztek, az elsőrendű vádlott ekkor 95-100 km/h sebességgel közeledett a benzinkúthoz. A sebesség túllépése miatt azonban nem tudta bevenni a kanyart, és felszaladt az útpadkára, ahol több embert is elgázolt. A baleset következtében egy 28 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egy 19 éves lány pedig maradandó sérüléseket szenvedett.

A büntetés kiszabásakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy az elsőrendű vádlottnak nem volt jogosítványa, s a megengedett sebesség duplájával közlekedett, valamint azt, hogy egy fiatal lány maradandó fogyatékossága is bekövetkezett.

A Debreceni Járásbíróság ítélete egyelőre nem jogerős. Az ügyész, a másodrendű vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért, az elsőrendű vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik