Belföld

Bosszút állt a hajléktalan

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy hajléktalan férfi ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. A vád szerint a férfi és a nála évekkel fiatalabb nő élettársi kapcsolatban élt. Mind a ketten rendszeresen italoztak, a vádlott a sértettet többször bántalmazta, amely miatt elítélték.

Szabadulása után azonnal felvette a kapcsolatot a volt élettársával, azonban a sértett rokonai nem tűrték el a vádlott viselkedését. Emiatt ő és az asszony hajléktalanként élt Debrecenben, majd csatlakozott hozzájuk a sértett anyja is. A triumvirátus 2013 február 23-án este a vasútállomás környékén lévő egyik kocsmában italozott. Este tizenegy felé  érkeztek vissza a szálláshelyre, ahol valamennyien lefekvéshez készülődtek.

Ekkor veszekedés támadt a férfi  és volt élettársa között, ezért a vádlott ideges lett és a közelében tartózkodó, az ágyon ülő anyósát állon rúgta. Ezután elővette a nála lévő kést és szó nélkül rátámadt volt élettársára, akit többször megszúrt a mellkasán, a nyakán és a hátán. A vádlott ezután az idősebb sértett felé fordult és őt is megszurkálta.

A férfi a támadás után kiugrott az ablakon, elment a házból, azonban rövid idő múlva oda visszatért. Mikor látta, hogy még élnek újra beléjük mártotta a kést. Mindkét sértett életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik