A következő élő közvetítés része „Nem a kormány nyert, hanem az ellenzék veszített" – Hadházy lemondott

Demeter Márta: Erős társadalmi felhatalmazásunk lesz

Demeter Márta a 24.hu-nak azt mondta, nem szeretne tippelésbe bocsátkozni, inkább megvárná a végleges eredményeket. Azt nagyon fontosnak tartja, és ő is arra számít, hogy az LMP kap egy erős társadalmi felhatalmazást, hogy folytassa azt a munkát, amit eddig is végzett.

Hogy az emberek konkrét ügyeit képviseljük a parlamentben és a valós problémáikra adunk valós megoldást.

Úgy gondolja, hogy ehhez még nagyobb felhatalmazásuk lesz.

A magas részvétellel kapcsolatban úgy véli, hogy a magyar társadalom nincs olyan apátiában, mint ahogy eddig gondoltuk. Viszont hozzátette, hogy azt majd látnunk kell, ebből a magas részvételből mekkora rész a Fidesz mozgósítása, és mekkora az, ami az ellenzék támogatottságát növeli majd. Úgy gondolja, hogy a nagyobbik része az ellenzék támogatottságát növeli majd.

Fotó: Vadnai Szabolcs/24.hu

Az LMP-s politikus kijelentette, hogy országgyűlési képviselőként hétfőn az első dolga az lesz, hogy a külügyminisztériumhoz és az igazságügyi minisztériumhoz fordul, miután látszik, hogy a külképviseleteken kudarcos volt a választások megszervezése, hiszen például Londonban nem is akarták hagyni, hogy az emberek, akik sok órája sorban álltak, és a szavazókör bezárása után kerültek volna sorra, leadhassák a voksaikat.

A párt eredményével kapcsolatban Demeter Márta nem szeretett volna konkrét számot mondani, csak annyit, hogy erős társadalmi felhatalmazásuk lesz ahhoz, hogy még az eddiginél is intenzívebben is képviseljék az emberek ügyeit.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik