Belföld

Rács mögé kerülnek az állatkínzók

Nyolc-nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a nyíregyházi bíróság azt a nagycserkeszi párt, amelyik  vashordóban, alig egy méteres láncon, víz és élelem nélkül tartotta a kutyáját. A képen látható Fülöp valaha egy németjuhász keverék volt, aztán a rákötött vékony kötél, vagy drót több mint felében átvágta a torkát és az ereket, így a nyirokrendszer záródása miatt a feje hatalmasra nőtt. Toma Attila, a törvényszék sajtó szóvivője lapunknak azt mondta, hogy Nyíregyházi Törvényszék szigorított az első fokon kiszabott ítéleten. Ez pedig azt jelent, hogy a két brutális állatkínzó rács mögé kerül.

Szabolcs Online

„ A korábban kiszabott négy-négy hónap fogházbüntetést súlyosbította ma a másodfokú bíróság. Jogerősen nyolc-nyolc hónap börtönt kapott a pár. Körülbelül két-három héten belül kapják meg a behívót, hogy pontosan mikor kell börtönbe vonulniuk” – mondta Toma Attila sajtószóvivő.

A másodfokú bíróság szerint a vádlottak súlyosan megsértették az állattartásra vonatkozó rendelkezéseket. a mai nyilvános tárgyaláson egyikük sem jelent meg. Az elsőrendű vádlott írásban benyújtott beismerő vallomásában azonban elismerte, hogy ő kötötte rá kölyökkutyájuk nyakára a szoros zsinórt. A szóvivő megjegyezte azt is, hogy a vádlottak a mulasztásukkal olyan magatartást fejtettek ki, ami az állat elhullásához vezetett, úgyhogy a felelősségük egyértelműen megállapítható.

A törvényszék indoklása szerint  a bűncselekmény tárgyi súlya az átlagos szintet olyannyira meghaladja, hogy kizárja minden más büntetési nem alkalmazását, és azt is, hogy a szabadságvesztés végrehajtása próbaidőre felfüggesztésre kerüljön. Azaz a két állatkínzó néhány héten belül biztos, hogy börtönbe kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik