Belföld

Magyar Nemzet: Kósa számíthatott a 800 millióra

Kézzel írt dokumentumot mutat be pénteki számában Magyar Nemzet, amely a lap szerint azt bizonyítja, hogy Kósa Lajos számított arra a 800 millió forintra, amelyet a csengeri Szabó Gáborné ígért a tárca nélküli miniszter édesanyjának az 1300 milliárd forintos, állítólagos németországi örökségből.

A papíron szerepelnek Kósa Lajosné személyes adatai, lakcíme, valamint a bankszámlaszáma is, amely azonos az ajándékozási szándékról készült hiteles közjegyzői okiraton feltüntetett adatokkal.

A Magyar Nemzet szerint a kézírás megegyezik azzal, amely Kósa vagyonnyilatkozatán is szerepel. Azt azonban a lap is megjegyzi, hogy nem tudni, hogy a fideszes politikus maga tölti-e ki a vagyonnyilatkozatát és valóban az ő kézírásáról van-e szó.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy Kósa korábbi videóvallomásában azt mondta, hogy Szabóné 2012 őszén kereste fel egy ügyvéd kíséretében azzal, hogy nagy összegű örökségnek lett a tulajdonosa és a politikus segítségét kérte a felhasználáshoz. A politikus azt tanácsolta, hogy fektesse magyar állampapírba és ezért szerepelt úgy a papírokon, mint aki rendelkezik a több mint 4,3 milliárd euró felett. Szabó Gáborné később azt állította, hogy Kósával régóta jó barátságban vannak, valamint azt, hogy létezik az örökség.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik