Belföld

Kislánya előtt szúrta hátba ismerősét az apa

Csecsemőkorú kislánya előtt döfte ismerősébe a kést egy negyvenhét éves férfi Tatán. A férfi és a barátja az Öreg tó partján sétált a picivel. A csónakháznál találkoztak egy másik társasággal, akik között ott volt a vádlott barátjának állapotos élettársa. A vádlott barátja nehezményezte, hogy az élettársa idegen fiúkkal sétálgat a tóparton. A férfi a szóváltást követően szidni kezdte a barátja élettársát, aki szintén visszaszólt a vádlottnak.

Később ismét összefutott a két társaság. Ekkor a vádlott a barátja élettársához lépett és lekevert neki egy hatalmas pofont. Állítása szerint azért, mert korábban becsmérelte az édesanyját. A lány társaságában tartózkodó N. F. is látta az esetet, aki felhívta édesapját N. Zs. sértettet és elmondta neki mi történt és merre tart a vádlott. A sértett a vádlott keresésére indult azért, hogy számon kérje és a rendőrség kezére adja. Megtalálva a vádlottat a sértett kérdőre vonta őt és közölte, hogy hívja a rendőröket.

A vádlott elfutott, a sértett üldözőbe vette. Futás közben elővett egy körülbelül 7 cm penge-hosszúságú rugós bicskát és kinyitotta, majd a sértett hátába döfte, amikor utolérte. A késelés után a vádlott elmenekült.

A  Tatabányai Törvényszék a vádlottat mint többszörös visszaesőt testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 év fegyház büntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és a védő jelentett be fellebbezést felmentés érdekében. Jogerős döntés májusban várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik