Belföld

Adományokat kaptak egy budai gimnázium tanulói, de az igazgató megtiltotta, hogy bevigyék az iskolába

Ahogy azt a 24.hu elsőként megírta, mivel a szülők többszöri kérése ellenére sem hozta nyilvánosságra a Budai Nagy Antal Gimnázium alapítványa a 2016-os éves beszámolóját, a szülői választmány feljelentést tett az iskola és egyben az alapítvány vezetője, Manolovitsné Erdőközi Orsolya ellen. Ráadásul az iskola évek óta működő alapítványát kizárták az 1 %-os felajánlásokra jogosult szervezetek közül, ami komoly anyagi hátrányt okozott az alapítványnak.

Ezen felbuzdulva Hotz Antal, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt XI.-XXII. kerületi jelöltje körülbelül 400 ezer forint értékben különböző műszaki cikkeket vitt az iskola diákjainak. Az persze továbbra is kérdés, hogy normális dolog-e az, hogy a politika megjelenik az iskola közelében, de több szülő is úgy vélekedik, hogy

 ha a diákok elvihetőek olyan filmvetítésre iskolaidőben, melyen a helyi fideszes képviselőjelölt mond beszédet, akkor ezt is lehessen.

Szóval megjelent Hotz Antal a bejáratnál adományaival, ezeket viszont a diákok már nem vihették be az épületbe.

A Független Diák Parlament egyik képviselője, Lukácsi Benedek a 24.hu-nak azt nyilatkozta, az igazgatónő letelefonált a portásnak, hogy ne engedje be a gyerekeket az adománnyal. Megüzente azt is, hogy rendőrt hív rájuk – ez végül nem történt meg – majd 4 órakor jelezte nekik, hogy már jogtalanul tartózkodnak az intézmény területén.

Az igazgató egyszer sem ment le személyesen, így a gyerekek a kapun belül, de az iskolán kívül őrizték órákig a dobozokat.

Lukács Benedek és két társa egyszer felment Manolovitsné Erdőközi Orsolya irodájába, és megpróbálta megértetni vele, hogy az adományokat nem az iskola, hanem a diákönkormányzat kapta. Ez viszont az igazgatót nem hatotta meg, egy belső szabályzatra hivatkozva nem engedte fel a műszaki cikkeket, ezt a belső szabályt viszont nem ismertette a fiatalokkal.

Az adományokat a gyerekek egyelőre otthon tárolják, de bíznak benne, hogy hamarosan bevihetik az iskolába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik