Belföld

Örüljenek inkább az uszodának, mondta a feljelentett fideszes jelölt

Válasz helyett idegeskedés lett abból, hogy kérdéseket tett fel egy riporter Fenyvesi Zoltánnak.

Fenyvesi Zoltánt, a Fidesz tapolcai képviselő-jelöltjét kérdezte volna csütörtökön a Jobbik-közeli N1TV azzal kapcsolatban, hogy a politikus volt aktivistája bejelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél, visszaélésgyanús aláírásgyűjtés miatt.

A Hír TV szerdán arról számolt be, hogy a férfi azt állítja: Fenyvesi segítőjeként látta, ahogy másolják a képviselő-jelölti aláírásokat, és feltehetően hamis aláírásokat adtak le a helyi választási irodának. A volt aktivista szerint a Fidesz jelöltje nyomást próbálhatott gyakorolni a tapolcai vezető ügyészre, hogy ne rendeljenek el nyomozást.

Fenyvesi csütörtökön Sümegen kampányolt, épp három nappal a választás előtt adott át tanuszodát. Az N1TV riportere itt lépett oda Fenyvesihez, aki annyit mondott, hogy „köszönöm szépen, nem nyilatkozom önöknek”, majd ezt mellette álló kolléganője nyomatékosította azzal, hogy „elnézést, jó napot kívánok, elnézést, sajnos nem tud nyilatkozni a képviselőjelölt úr”. Majd a fideszes politikus társaságából egy magasabb, a nyakában fényképezőgépet viselő kopasz férfi kötött bele a riporterbe „Önök a Jobbiknak a lakájtévéje, ugye? Akkor legyen szíves, köszönjük szépen” megszólalással.

A riporter az átadó után is megpróbálta szóra bírni Fenyvesit, akit kolléganője a testével próbált védeni, de a képviselőjelölt csak annyit hajtogatott, hogy „örüljenek az uszodának”, a kolléganő pedig közölte, hogy „nem képezi beszélgetés tárgyát a mai napon”, hogy a politikus felhívta-e az ügyészt. Fenyvesi a háttérben széles mosollyal nyugtázta a történéseket. Egy idősebb férfi pedig „lehet kifelé menni”, és „te, hagyd békén, ne kérdezzél” felszólítást intézett a riporterhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik