Belföld

Még meg se választották az új képviselőket, de már elköltöttek rájuk egymilliárdot

Megvették a telefonokat és a számítógépeket.

Az Országgyűlés Hivatala a következő parlamenti ciklusra már több mint félmilliárd forint keretösszegű mobil telefonos és internetes szerződést kötött, valamint legalább 550 új notebookot vásárol a képviselők és munkatársaik részére – írja a Napi.hu az uniós közbeszerzési értesítő nyomán.

A mobil távközlési szolgáltatások és telefonkészülékek szállítására kiírt közbeszerzést a Magyar Telekom nyerte, négy évre nettó 550 millió forintért. A szolgáltatást a parlamenti képviselők eskütételét követő naptól kell biztosítani. Miközben 700 telefonos előfizetésre szerződtek, 808 telefonkészüléket kell szállítania a Telekomnak, amiből 413 középkategóriás Android, 145 prémiumkategóriás Android, 250 pedig iPhone, vagy azzal egyenértékű készülék.

Nettó 345,5 millió forinttért szállít hordozható számítógépeket és irodaeszközöket a Nádor Rendszerház Kft. Ebben benne foglaltatik 300 hordozható számítógép operációs rendszerrel, irodai szoftvercsomaggal és vírusirtóval, 150 multifunkcionális nyomtató, 150 3G WiFi-router, 300 egér és 1 külső billentyűzet.

Ezen kívül nettó 70,9 millióért vásárolnak a 99999 Informatika Kft-től 250 hordozható számítógépet operációs rendszerrel, 40 külső akkumulátorral, négy év teljes körű garanciával, februárban pedig Microsoft szoftverlicenceket is beszereztek a szolnoki Karakter Számítástechnikai Elektronikai Kft-től.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik