Belföld

Márki-Zay miniszterelnöknek Bod Péter Ákost ajánlaná

Szakértői kormányt szeretne, de miniszterelnök ő nem lenne.

A Magyar Nemzetnek Pécsett mondta ezt Márki-Zay Péter, aki Mellár Tamással közösen kampányolt. A hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta, nem a kormány, hanem a rendszer leváltása a tét, ezért nem tartja valószínűnek, hogy bármelyik ellenzéki párt összeálljon Orbán Viktorékkal.

Ha az ellenzék kerülne többségbe, ő szakértői kormányt szeretne, független miniszterekkel. Ő nem kapott felkérést egy ilyen kormány vezetésére, ha a jövőben kapna, elutasítaná, mert vannak nála tapasztaltabb és rátermettebb emberek, amilyen Mellár Tamás is, de ő Bod Péter Ákost ajánlaná. (2006-ban Orbán Viktor is őt javasolta miniszterelnök-jelöltnek.)

Abban Márki-Zay Péter és Mellár Tamás is egyetértett, hogy a demokratikus intézményrendszer visszaállítása, a választási törvény módosítása után új választást kellene kiírni. Szerintük az elszámoltatásra is szükség van a törvényes keretek betartásával, de Polt Péter főügyészt visszahívnák.

Márki-Zay szerinte ez a rendszer megbukott, ami eddig volt, nem folytatódhat április 9-én. A hódmezővásárhelyi polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy nem csupán Orbánt kell leváltani, hanem az „orbánizmusnak” kell véget vetni.

Az orbánizmus az új vallás?
Amikor a vallás igazolja a politikát. Az orbánizmus „igazi hungarikum".

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik