Belföld

Késelt, majd áramot vezetett a cella ajtajába

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 04. 05. 21:12

Korábban a témában:

Szerdán az igazságügyi és orvos szakértők meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Főügyészségen annak a testvérpárnak az ügye, akik áramot vezettek a zárkaajtóba. A vád szerint az elkövetők célja az volt, hogy  börtönőr áramütést szenvedjen, ha kinyitja az ajtót. Az, hogy nem történt tragédia, kizárólag annak köszönhető, hogy a körletfelügyelő nem kézzel, hanem a cipőjével érintette meg az ajtót.

Ezt a büntetőügyet összevonták egy másik brutális esettel is. A vádirat szerint Sz. L. Sz. vádlott 2016 márciusában a Ferenc körúton felfigyelt az egyik ismerősével beszélgető sértettre, akinek korábban nézeteltérése volt a vádlott családjával. A vádlott megszólította a sértettet, hogy beszélni szeretne vele. Ő azonban elküldte azzal, hogy a jelenleg folytatott beszélgetését szeretné befejezni.

Később a vádlott visszalépett a sértetthez, aki ezzel nem törődve tovább beszélgetett. Erre a vádlott elővette a nála lévő kést és a nyaka felé szúrt. A vádlott utána futott, majd amikor utolérte, hátba szúrta. Erre a sértett szembefordult a vádlottal, aki ekkor hason szúrta. Ezzel a brutális késeléssel egyesítették a korábban említett zárkaajtós ügyet.

Sz. L. Sz. és féltestvére, Sz. B. R.ekkor már  előzetes letartóztatásban volt. Azt kérték, hogy közös kétfős cellában helyezzék el őket egy fővárosi börtönben, amit jóvá is hagytak. Az első rendű vádlott a zárkában lévő villanykapcsolót megrongálva kitépte a vezetékeket  a falból és a vezetékvégeket a befelé nyíló zárkaajtó útjába irányítva úgy helyezte el, hogy az az ajtó benyitása esetén érintkezzenek a fémajtóra szerelt szigonyzár fém nyelvével.

Mivel tudták, hogy a személyzet a zárkában lévő kamerán figyeli minden lépésüket, ezért megvágták az ujjukat, majd vérrel összekenték a cella falát. Az egyik körletfelügyelő látta, hogy mit művelnek, ezért nem kézzel, hanem a gumitalpú cipőjével tolta be a fém zárkaajtót. Az ajtó kinyitásakor a szigonyzár fém nyelve érintkezésbe lépett az útjába helyezett 230 V feszültség alatt lévő villanykapcsoló vezetékével, így az ajtó villamos feszültség alá került.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.