Belföld

Gulyás: Fidesz-bukta után új választás jönne

A frakcióvezető semmilyen esélyt nem lát arra, hogy bárkivel koalíciót tudjanak kötni.

Az InfoRádiónak Gulyás Gergely azt mondta, nekik a biztonság az első,  amihez nagyon fontos egy stabil kormány, ami a jelenlegi ellenzéki pártokkal nem lenne lehetséges. A Fidesz frakcióvezetője hosszan sorolta az elmúlt nyolc év eredményeit, bár jelezte, egy kormány mindig legyen szerény. Azt mondta, azért szól kizárólag a bevándorlás veszélyéről a kampányuk, mert

a migráció ügye talán megfoghatóbb és valamelyest aktuálisabb, mint az elvont eredmények,

és más uniós országokban is ez volt a fő kérdés, A biztonság megelőzi még az eredményeket is, azokat akkor lehet értékelni, ha van biztonság.

Gulyás Gergely szerint céljuk továbbra is a polgári Magyarország, ha nyernek nem kell kapkodniuk, folytatódik a családpolitika, emelik a minimálbért, tovább növelik a foglalkoztatottságot.

Az Európai Unióban mindent meg fogunk tenni azért, hogy Magyarország pozíciói a következő hét éves költségvetési ciklusra – amiről jövő évben döntés születik – a legjobb legyen,

de nem fogadnak el kvótákat, nem fogadnak be bevándorlókat.

Szerinte ezúttal valóban sorsdöntő lesz a választás, mert nincs rajtuk kívül kormányképes erő, ha az ellenzék győz, az ország elveszíti stabilitását.

Orbán Viktor szerint nélküle nekünk annyi
Azért kér két X-et, mert Brüsszelnek csak ő tud ellenállni.

Ha a Fidesz kisebbségbe szorulna, nem kötne koalíciót, ő legalábbis nem lát semmilyen esélyt erre. A kérdésre, hogy akkor mi történik, azt felelte, új választás lesz.

Szél Bernadett legfőbb ígérete a választásokra, hogyha jól sikerül, akkor új választások lesznek, én azt tudom mondani, ha rosszul sikerül, új választások lesznek.

Szerinte mivel nincs rendkívüli helyzet, a kormánynak már nincs teendője a választásokig.

Bod Péter Ákos: Orbán mintha kormányfő
Szerinte másfél éve csak szimbolikus ügyekkel foglalkozik a kabinet.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik