Belföld

Zacher Gábor: Nem és nem

A Honvédkórház sürgősségi osztályának vezető főorvosa ezt a két szót nyilatkozta a 24.hu-nak állítólagos lemondásáról.

A hvg.hu szellőztette meg azt az információt, hogy Zacher Gábornak felajánlották a lemondást, ő pedig elfogadta azt. A Honvédkórház Sürgősségi Centrumának vezetője először a Zoom.hu-nak cáfolta, hogy lemondott, nem sokkal később pedig a Honvédelmi Minisztérium adott ki közleményt, amiben álhírnek, „ismételt hangulatkeltésnek” nevezte az információt. Dr. Zacher Gáborral szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és a kórház bizalma – írták.

Zacher Gábort a 24.hu is elérte. Ahogy felvette a telefont, két szót mondott:

nem és nem.

Nem merült fel a lemondásom, így nem is mondtam le

– fogalmazott.

A osztályvezető főorvos távozása nem feltétlenül lett volna meglepő. Ahogy nemrég megírtuk, egy háziorvos elmondása szerint Zacher érdemi vizsgálat nélkül küldte el a betegét a kórház sürgősségi ügyeletéről, a beteget pedig másnap komatikus állapotban szállította vissza a mentő, az életét azonban már nem tudták megmenteni. Az eset még januárban történt, de csak múlt héten került nyilvánosságra.

Nem csak ez az egy eset miatt szerepel folyamatosan a hírekben a Honvédkórház sürgősségi osztálya. Télen a 24.hu írt arról, hogy egy 58 éves férfit órákig hagytak haldokolni, és meghalt a Honvéd sürgősségi osztályán. Hasonló eset történt már korábban is, azt is megírtuk: órákig várattak a Honvédkórház ügyeletén egy 58 éves asszonyt, de mire orvoshoz került, már nem tudtak rajta segíteni.

Kiemelt kép: Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik