Belföld

Órákig váratták, meghalt egy beteg a Honvédkórházban

Sürgős szívműtétre lett volna szüksége az 58 éves asszonynak.

Órákig várattak a Honvédkórház ügyeletén egy 58 éves asszonyt, de mire orvoshoz került, már nem tudtak rajta segíteni – számolt be az RTL Klub.

A nő otthon lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, ami a Honvédkórház sürgősségi osztályára vitte. Ott hatalmas volt a tömeg, órák óta várakoztak a betegek. Bár az asszony jajgatott a fájdalomtól, az ügyeletes orvos türelemre intette a családot. Állapota viszont óráról órára romlott. Öt óra telt el, mire bejutott a vizsgálatra – sürgős szívműtétre lett volna szüksége, de ehhez már nem tudtak hozzákezdeni.

A nő lányai szerint a sürgősségi osztály ügyeletese hibázott, amiért nem vizsgálta meg azonnal a beteget. Az orvost elérte az RTL riportere – nem akart nyilatkozni, de azt mondta, szerinte a beteg olyan súlyos állapotban volt, hogy nem volt sok esélye a túlélésre. Hozzátette: aznap délelőtt 120 beteget láttak el a sürgősségi osztályon.

A család szerint mulasztás történt, feljelentést tettek a rendőrségen. A Honvédkórház annyit közölt, hogy a betegjogokra tekintettel nem adhatnak információt az esetről, de az ügyeletes orvos ellen nem folyik belső vizsgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik