Belföld

Ő az eddig ismeretlen férfi, akivel meccset nézett Orbán

Orbán Viktor szombaton apja, egyik testvére és egy eddig ismeretlen férfi társaságában nézte a focimeccset a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyában. A férfi Szentgyörgyi Gábor informatikai vállalkozó, akinek cége még működő honlappal sem rendelkezik, de az elmúlt években egymás után nyerte az állami megbízásokat, írja a 444.hu.

A férfit Orbán testvérével az köti össze, hogy ifj. Orbán Győző tiszteletbeli elnöke lett egy olyan sportegyesületnek, aminek munkájában a vállalkozó is részt vett. Ketten képviselték az egyesületet egy külföldi úton is.

A Szentgyörgyi résztulajdonába tartozó és általa vezetett cég az elmúlt években látványos fellendülést tudhat maga mögött,az IMG Solution Kft. 2012-ben még csak 46 milliót termelt, 2015-ben pedig 4,7 milliárdos bevételt hozott. A sikert az állami közbeszerzések sorozatos sikerrel vétele hozta.

Az, hogy melyik cégek szállíthatnak informatikai termékeket az állami szerveknek, általában többkörös pályázatokon dől el: először a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság ír ki pályázatot, aminek nyerteseivel keretmegállapodást kötnek. Az állami szervek az ezekben szereplő cégektől rendelhetnek konkrét terméket.

Szentgyörgyi cége az elmúlt években több tízmilliárd forintos keretmegállapodásba is bekerült, volt, hogy ellentmondásos körülmények között nyert el egy megbízást.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik