Belföld

Ha nem lesz országos megállapodás, Hadházy visszalép

Hadházy Ákos szerdán Facebook-oldalán közölte, hogy amennyiben addig nem lesz országosan megállapodás az ellenzéki pártok között, péntek délután hajlandó egyoldalúan visszalépni Szekszárdon az egyéni jelöltségtől.

A tegnapi napon egészen estig azt hittem, hogy jó esély van értelmes technikai együttműködésre az egyik ellenzéki párttal. Az MSZP azonban este egy egészen bizarr, irreális, inkorrekt és érthetetlen , improvizált “ajánlatot” adott. Gyakorlatilag felrúgta az asztalt

– írta az LMP társelnöke.

Hadházy szerint estig úgy látszott, ha széleskörű megegyezésben nem is érdekeltek, hajlandóak megegyezni bizonyos körzetekben.

Az ajánlat egy szimpla kommunikációs trükk, amivel a választókat arról akarják győzködni, hogy az Lmp együttműködesre képtelen és nem elkötelezett a kormányváltásban. Ezt az elnökségi határozatukat mintha a Fidesz írta volna, hogy biztosan ne legyen együttműködés (mint ahogyan azt az érthetetlen dolgot is, hogy Harangozó Tamás, az egyik legaktívabb , és amúgy nem konpromittálódott mszp-s politikus csak a 16. a listájukon).

Hozzátette, hogy visszautasítja, hogy az LMP ne törekedne megegyezésre az ellenzékkel, szerinte nem rajtuk múlik.

Itt a reakció Karácsony ajánlatára:  „Az LMP ezt a bohózatot lezártnak tekinti”
Ungár Péter szerint a bejelentés felér egy visszautasítással.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik